Dykning och dykutbildning PADI på Koh Phi Phi kurser dykkurser

Rekommenderade Dykcenter Koh Phi Phi

Phi Phi Scuba Diving Center
TonSai Village, nära piren
+66(0)75601148

Long Beach Divers
Ligger på Long Beach

Phi Phi Barakuda
Vid TonSai Beach, nära piren

Snabbfakta

Pris OpenWater: ca 2500 SEK
Pris Advacned: ca 2000 SEK
Kurslängd OW: 4 dagar
Kurslängd AD: 3 dagar
Krävs hälsotest: Nej

Dykplatser karta

bästa dykställena på Koh Phi Phi
Gå till vår guide till dykplatser runt Koh Phi Phi för att se en dykkarta och få utförlig information om alla bästa dykställena på Koh Phi Phi

Fisk karta arter

fisk karta över arter vid thailand och Koh Phi Phi
Klicka för att se större fisk karta över alla arter som finns runt Koh Phi Phi
(öppnas i separat fönster)

Mer om dykning

Dykning på Koh Phi Phi

Dykningens tjusning - varför gör vi detta?

Dykning är avslappnande och en otrolig upplevelse för alla sinnen. Har du någonsin funderat över hur det känns att sväva tyngdlös, omgiven av vackra vänliga fiskar och koraller, samtidigt som du känner dig totalt lugn och avslappnad? Att kunna, med endast Din andning, kontrollera lugna och nästintill meditativa rörelser. Bara dykupplevelsen i sig är häpnadsväckande och fulländas av alla de livsformer som finns att beskåda på korallrevet. Sedan Cousteaus tid har dykningen blivit betydligt säkrare och numera kan alla människor lära sig dyka och idag anses dykning vara en mycket säker sport.

Läs vår guide om alla dykplatser runt Koh Phi Phi


Måste man boka dykkurs i förväg?

Glöm allt snack om att man måste boka innan, det generella svaret på denna fråga är, Nej! Om du däremot har starka önskemål om att få dyka med ett visst dykcenter en viss bestämd tid under högsäsong, så kan det vara bra att boka kursen innan. Dykutbildning kurs PADI på Koh Phi PhiAnnars är det i princip alltid så att det aldrig tar mer än 1-2 dagar som en ny kurs med lediga platser startar, då du anländer till dykcentret. Bry dig heller inte om eventuella "kursdeltagar-raggare" på båten ut till Koh Phi Phi, när du anländer. Det finns alltid plats på de flesta ställen, oavsett vad de säger. Skulle du komma till ett dykcenter och det visar sig att nästa kurs inte startar förrän om 3 dagar, då är det bara att du går vidare till nästa. Det finns flera bra PADI certifierade dykcenter på Koh Phi Phi, så det är ingen brist på kurser, se några av dem rekommenderade dykcentren i länkarna till höger.Dykkurser och priser


Open Water Diver kurs - grundkurs

Open water diver kurs PADI på Koh Phi Phi Det internationellt erkända sportdykningscertifikatet som kan visas upp varsomhelst i världen som ett ”körkort” för dykning. En kurs som gör dig till en certifierad dykare, med rätt att dyka varsomhelst i världen. Efter kursen utfärdas ett certifikat av PADI som blir elevens bevis på att denne är utbildad att sportdyka. PADIs Open Water certifikat följer samma kursplan världen över, och har samma kunskaps- och färdighetskrav överallt. Att du skall gå PADI är en självklarhet, kontrollera att din dykutbildning är PADI klassad. Priserna på open water på Koh Phi Phi ligger på ca 12.000 Baht och tar ca 4 dagar. En hel del "lättsmält" teori att läsa in och flera dyk. Kursens sista moment brukar bestå av 4 riktiga dyk vid korallreven i öppet vatten, utspridda över två dagar (2 dyk/dag). De första 2 dagarna kör man mest träning i skyddat vatten, tex vid stranden på 1,5 meters djup eller i poolen. Detta för att man skall kunna bekanta sig med utrustningen, ställa frågor om oklarheter och också lära sid de praktiska övningarna som krävs för att kunna dyka säkert. I kursen ingår all litteratur och lån av utrustning, du behöver inte ha med dig någonting.

Advanced Diver kurs - påbyggnadskurs

Advanced kursen är en nyckel till att kunna dyka på de ännu mer fantastiska platserna runt om i världen, tex berömda Chumphon Pinnacle och liknande på Koh Phi Phi, där större djup krävs, mer strömt etc. Advanced kursen kostar mellan ca 10000 Baht och brukar vara 3 dagar. Kontrollera att kursen är av modell PADI.


"Discover Scuba Diving" (DSD) experience

Detta är en förberedande kurs, mest till för folk att kunna "prova på" dykning. DSD är ett endagsprogram där eleven får lära sig grunderna till sportdykning på någon timme och sedan i sällskap med instruktör prova på att sportdyka på grunt vatten. En kul grej att satsa på om man endast har en dag till sitt förfogande, men leder inte till någon form av certifiering eller liknande.


PADI Scuba Diver - begränsad kurs 12m

PADI Scuba Diver är ett certifikat med vissa begränsningar. Som Scuba Diver kan man endast dyka till maximalt 12 meter , och i sällskap med en professionell dykare. Scuba Diver är ett alternativ för den som inte hinner med hela Open Water Diver kursen, då den hos oss tar 1 dag mindre. Scuba Diver kursen är helt enkelt det fullständiga dykcertifikatet (Open Water), fast med endast 2 dyk istället för 4.

Koh Phi Phi dykkurser open water diver PADI priser
Första dagarna på open water diver kursen så gör man övningar och bekantar sig med utrusningen i poolen


Open water diver kurs på Koh Phi Phi
Klassisk övning att fylla masken med vatten för att sedan torrlägga den genom att böja huvudet bakåt och blåsa luft genom näsan. Detta måste man göra för att klara kursenMer information om kurser och dykning Koh Phi Phi


Vem kan lära sig dyka och ta dykarcertifikat?

Clown fish thailand Så länge du är fullt frisk och kan simma så kan du ta en dykkurs med PADI. En del med hälsoproblem, t.ex. astma, allergier, och hjärtproblem kan ha utfärdade restriktioner från läkare att utöva dykning. Har du t.ex. astma och är osäker skall du rådgöra med din läkare. Om du till "Din vetskap" är fullt frisk är en läkarkontroll inte nödvändig inför kursen. När Du anmäler Dig för att delta i en dykaktivitet på en PADI-skola så får du fylla i ett frågeformulär på engelska, som ställer ett antal frågor om Ditt hälsotillstånd. Om Du svarar NO (nej) på alla dessa frågor så förutsätts det att du är fullt frisk, och ingen läkarkontroll behövs. Om Du däremot svara YES (ja) till någon av frågorna (t.ex. att du har astma) så måste en läkare titta på Dig innan du kan får delta. Läkaren måste då också fylla i ett formulär (utfärdat av PADI) som du sedan lämnar till Din dykinstruktör. Du hittar formuläret som länk i rutan ovanför. På Koh Phi Phi finns utmärkta läkare med mycket erfarenhet av dykmedicin. Om Du skulle behöva en läkarkontroll så kan Du tryggt genomföra den på plats.

Dykkurs på svenska eller engelska?

När Du kommer till Koh Phi Phi så erbjuds Du alltid undervisning på svenska av försäljare från alla möjliga dykskolor. Av de dykskolor, vars försäljare erbjuder Dig svenskspråkig undervisning, är det ofta så att de inte har svenska instruktörer anställda. Utan vid ankomst till dykskolan meddelas Du vid ankomsten till dykskolan att det tyvärr inte just då finns någon svensk instruktör tillgänglig, och Du tillfrågas om du skulle kunna tänka Dig försöka på engelska. Ett försäljningsknep bara för att få dig till deras dykcenter. Vi svenskar är ju relativt bra på engelska och det är aldrig, om mycket sällan, problem att köra dykkursen på engelska, så det är inget du behöver vara orolig över. över 80% av svenskarna på Koh Phi Phi som tar OpenWater diver kurs tar den på engelska. Det finns inte så väldigt många svenska dykinstruktörer på ön, och de som finns brukar undervisa stora grupper med blandade nationaliteter. Så trots löftet om ”svensk instruktör”, sker ändå undervisningen på engelska.

Dykcenter på Phi Phi Scuba diver
Phi Phi Scuba Diving Center är en av de PADI certifierade dykcenter som utför kurser på Phi Phi


Valhaj på Koh Phi Phi whale shark
Den som har tur får se Valhaj (whale shark) i Thailand och Koh Phi Phi. Ute vid Hin Daeng & Hin Muang är observationer möjliga, läs mer på vår guide om dykplatser på Phi Phi Öarna


Koh Phi Phi dyka koraller Gå open water grundutbildning på koh tao


Besökarnas egna tips & kommentarer om dykning


Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om dykning som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.