stränder och platser på Koh Phi Phi Leh

Koh Phi Phi Leh - syster ön till Koh Phi Phi Don

Karta Koh Phi Phi Leh

karta över Koh Phi Phi Leh

Karta över Koh Phi Phi Leh och alla fina platser runt ön
Phi Phi Leh är en obebodd ö strax söder om huvudön Koh Phi Phi Don. Avståndet hit är ca 2.5 km från den sydligaste spetsen av Phi Phi Don så det är inte direkt någon lång båtresa för att ta sig hit. Ön är en av de vackraste i hela Thailand och sceneriet är minst sagt häpnadsväckande med lodräta klippor som varvas med grönskande djungel. Överallt är det insprängt små sandstränder likt paradiset omringat av kristallklart turkost vatten. Här finner du ditt paradis. Åk hit på dagsutflykt och utforska ön.


Att ta sig till Koh Phi Phi Leh

De flesta besökare som kommer till Phi Phi Leh åker med en organiserad båttur som säljs överallt på Koh Phi Phi Don. Men du kan också hyra en longtail båt och skräddarsy din egna resa. Räkna med ca 2500 Baht för att hyra egen båt, billigt om man är ett par stycken i båten


Loh Sama (Sama Bay)

Sama Bay är beläget på den södra sidan av Phi Phi Leh och den bästa verksamheten här är snorkling och dykning. Platsen är utmärkt för att se vackra koraller och tropiska fiskar. Här ankrar en del båtar och du kan mata fiskarna i vattnet då du snorklar.
Det finns en liten hemlig passage till Maya Bay härifrån vid lågvatten, via ett litet hål genom en klippa. Hålet är ungefär en meter högt och ibland när sjön går hög, från maj till oktober, är detta det enda sättet att komma in i Maya Bay


Pi Leh Bay

Pi Leh Bay

Pi Leh Bay ligger på den östra sidan av ön, på motsatt sida om Maya Bay. Precis som i Maya Bay finns här 100 meters lodräta klippor som stiger rakt upp ur vattnet. Största delen av viken är skuggad under dagen, utom vid 13:00 ungefär. Denna långa smala viken är ganska grund och är därför bara tillgänglig för speedboats och longtails. Längst in i viken finns en liten mysig strand som du bara kan se om du kör in i viken. Pi Leh Bay är en mycket vacker plats och bra för bad. Vid inloppet till viken finns utmärkta snorklings möjligheter med mängder av fisk och vackra korallrev.


Maya Bay och Maya beach

Maya Beach har efter det att filmen "The Beach" spelades in, blivit mycket känd. Platsen var populär redan innan filmen förstås men inte på samma sätt.
Läs vår fullmatade guide om Maya Bay och Maya Beach här


Viking Cave

Strax norr om Pi Leh Bay är Viking Cave där speciella fåglar (swifts) bygger sina bon. Efter fåglarna har häckat används delar av bona till att framställa den kinesiska delikatessen "Fågelbo soppa" !!?? Det är mycket pengar i detta då bon säljs för tusentals dollar per kilo. Därav de rangliga ställningarna som byggs av bambu för att komma åt bona.

Men, huvudgrejen med Viking cave är att det finns några målningar på väggarna av båtar som liknar vikingaskepp som är tänkt att vara gamla men de är mer benägna att vara bara ett par hundra år gammal ... om ens det. Har dock Viking taggen fastnat.


Palong Bay

Strax norr om Maya Bay ligger Palong Bay som är mer av en dykplats än en vik. Här finns det många svarta revhajar och korall formationer i upp till 12 meter vatten under vattnet. Det kan finnas starka strömmar här så det är inte tillrådligt att snorkla utan proffessionell guidning (dvs någon som känner strömmarna).

Koh Phi Phi Leh vy karta
Vy över Phi Phi Leh med Maya Bay samt Pi Leh Bay tydligt synliga

Viking cave på Koh Phi Phi Leh
Viking cave grottan

Maya beach
Maya Beach som den syns när man kommer in i bukten

Pi Leh Bay på Koh Phi Phi
Pi Leh Bay som är underbart för snorkling, se den lilla stranden längst in i viken


Besökarnas egna tips & kommentarer om Koh Phi Phi Leh

Insänt av:
Peppe
Dykning i Palong Bay är oslagbart!!!!!

Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om Koh Phi Phi Leh som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.