stränder boende hotell och fakta om stranden Monkey Beach Bay på Koh Phi Phi

Monkey Beach (Yong Kasem bay) på Koh Phi Phi

Karta Monkey Beach

Klicka för att se en karta över Koh Phi Phi och Monkey Beach
Klicka för att se karta över Koh Phi Phi Leh och Monkey Beach
(öppnas i separat fönster)

Monkey Beach

Strax utanför Loh Dalum Bay ligger en lugn och öde strand. Monkey Bay! Vissa dagsturer tar ett stopp här för att titta på alla apor som faktiskt bor här men man får se upp! Aporna kan vara både närgångna och lite otrevliga ibland! Från Loh Dalum Beach är det enkelt att ta sig hit själv om man hyr en kajak.

Monkey Beach, eller Yong Kasem Beach, som den egentligen heter ligger på kort paddelavstånd från Loh Dalum Bay, strax nordväst om Loh Dalum bay. Se kartan till höger så ser du exakt var. Varje dag kommer mängder av apor ner från bergen till stranden för att bli matade av turisterna. Vill du mata aprona så kan du ge dem frukt av olika slag, t.ex. bananer. Var försiktig bara med dina löst hängande föremål såsom hattar, väskor, kameror och andra prylar. De plockar gärna med sig nåt från dig och då får du inte tillbaka det helt.

Det finns en liten kiosk på stranden där du kan handla kylda drycker, färsk frukt, sandwich, färskpressad juice och snacks. Singha öl eller chang öl kostar 70 Baht, Heineken beer 80 Baht, en macka ca 80 Baht. Även snorklingen är jättebra här, ca 60m utanför stranden sluttar det kraftigt, här ser man mycket fisk och koraller. Stranden har vit och finkornig sand. Ett hett tips är att komma hit så tidigt du kan på morgonen, gärna innan 09:00 så du slipper den stora folkmassan dagtid, det kan ibland bli lite fullt på vissa delar av stranden.

Att ta sig till Monkey beach

Ett trevligt sätt är att hyra en havskajak i Loh Dalum beach och paddla hit som en utflykt. Annars anordnas turer hit från de flesta platser från Koh Phi Phi.

Monkey Beach på Koh Phi Phi stränder hotell boende Monkey Beach på Koh Phi Phi stränder hotell boende

Monkey Beach på Koh Phi Phi stränder båttur
Det finns en liten kiosk på stranden där du kan handla kylda drycker och snacks


Monkey Beach på Koh Phi Phi stränder båttur
Stranden på Monkey Beach duger helt klart och lockar till ett dopp


Monkey Beach på Koh Phi Phi stränder
Apona väntar på dig när du kommer dit, de vet att det vankas mat


Besökarnas egna tips & kommentarer om Monkey Beach

Insänt av:
Thommy
Dom små aporna är roliga att se på men dom stora är riktigt otrevliga och när dom attakerar från olika håll samtidigt så får man springa ner mot vattnet för att bli av med dom. Men annars en fin strand
Insänt av:
Björn
Sätt er inte ner på stranden. Aporna har blivit modigare/argare med åren (undrar varför?) så sist jag var där blev jag biten i överarmen. Inte djupt nog så att jag behövde stelkrampsspruta, men det blev några märken och nån sårskorpa.
Insänt av:
Phia
Jag älskar apor och ser fram i mot att få träffa dom i verkligheten. Kan man bära upp dom i famnen utan att få ett bett.
Insänt av:
Phia
Min fråga är?Har man fingrarna kvar om man vill mata aporn.
Insänt av:
Sara
Jag rekomenderar inte att åka dit för att bara bada och sola, man kan inte slappna av när aporna får för sig att attackera hela tiden!! Men vattnet var helt underbart...
Insänt av:
Kalle
Se upp för aporna!!! De kan bli lite väl närgångna ibland! Men grym strand!!!

Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om Monkey Beach som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.