Snorkling runt Koh Phi Phi bästa snorklingen

Betyg Snorkling

Hin Klang Hin Klang betyg på hur barnvänligt det är på stranden
Mosquito Island Mosquito Island betyg på hur barnvänligt det är på stranden
Ao Poh Beach Ao Poh Beach betyg på hur barnvänligt det är på stranden
Bamboo Island Bamboo Island betyg på snorkla vid stranden
Laem Tong Beach Laem Tong Beach betyg på snorkla vid stranden
Loh Ba Gao Beach Loh Ba Gao Beach betyg på snorkla vid stranden
Loh Dalum Beach Loh Dalum Beach betyg på hur barnvänligt det är på stranden
Loh Lana Beach Loh Lana Beach betyg på snorkla vid stranden
Loh Moo Dee Beach Loh Moo Dee Beach betyg på snorkla vid stranden
Long Beach Long Beach betyg på snorkla vid stranden
Pi Leh Bay Koh Phi Phi Leh Pi Leh Bay betyg på snorkla vid stranden
Maya Bay Maya Bay betyg på snorkla vid stranden
Monkey Beach Monkey Beach betyg på snorkla vid stranden
Phak Nam Beach Phak Nam Beach betyg på snorkla vid stranden
Rantee Beach Rantee Beach betyg på snorkla vid stranden
Tonsai Beach Tonsai Beach betyg på snorkla vid stranden

Karta Koh Phi Phi


Klicka för att se en karta över Koh Phi Phi och snorkling
Klicka för att se större karta över alla snorklingsvikar
(öppnas i separat fönster)

Snorkling på Koh Phi Phi - guide till den bästa snorklingen

Runt Koh Phi Phi finns klarblått vatten, varma temperaturer och ett fantastiskt marint liv. T.o.m de s.k. experterna och de mest kräsna snorklarna håller med om att vattnet runt Phi Phi Island tillhör ett av världens bästa korall system. Åker du till Phi Phi skall du inte missa undervattenslivet. Gör inte de traditionella svensson felet, att snorkla bara utanför stranden där du bor. Åk på snorkeltur och upplev det bästa Thailand har att erbjuda!

Det finns flera snorkelturer runt Koh Phi Phi som avgår från olika ställen. Snorkelturerna kostar ca 650 Baht per person för större båtar och ca 550 Baht om du åker med longtailbåt. I priset ingår transfer till och från ditt hotell, snorkelutrustning och lunch. På båten ingår även vatten, kaffe/te och färsk frukt. Dagen börjar klockan 08.30 då du hämtas upp vid ditt hotell och du är tillbaka runt klockan 16.00. Dagsturerna går att boka på alla bokningskontor som finns utspridda vid öns stränder. Detta är en tur vi starkt rekommenderar för att uppleva det marina livet. Ett minne för livet defenitivt!

Vill du istället veta mer om dykplatser, dykkurser, PADI och dykcenter på Phi Phi, se länkar nedan.
Läs mer om dykning i vår dykguide för Koh Phi Phi
Läs mer om dykplatser i vår Guide till dykplatser runt Phi Phi öarna


Snorklingsguide till Phi Phi Öarna


Snorkling Hin Klang

Hin Klang är ett undervattensrev, eller korallrev (som vissa kallar det), som ligger strax under ytan 2 km rakt utanför Laem Tong Bay på Phi Phi Don. Hit åker du på snorkeltur och snorklingen är här en av världens bästa utan tvekan. Korallrevet är ungefär 90 x 60 meter stort och omges av kristallklart vatten, massor av fiskar och färgglada koraller. Stället får toppbetyg!!!


Snorkling Mosquito Island

Också ett riktigt superställe då det gäller snorkling! Mosquito Island ligger bredvid Bamboo Island men här är inga turister eftersom det inte finns några direkta stränder på ön. Snorklingen är bäst på den östra sidan av ön. Ibland går korallerna ganska djupt ner och det kan vara svårt att se jättebra med bara mask och snorkel. Stället är även ett uppskattat ställe för dykare.


Snorkling Ao Poh Beach

Snorklingen utanför stranden är helt ok bra, det kan dock vara något strömt ibland ca 70 m utanför stranden
Läs mer om snorkling på Ao Poh Beach, Koh Phi Phi


Simma med valhaj fiskar snorkla thailand

Snorkling Bamboo Island

När man snorklar vid Bamboo Island ligger man bara några få meter över korallrevet och har möjlighet att följa djurlivet under ytan på riktigt nära håll. Här simmar fiskarna väldigt nära dig, precis som om de vore tama och vana vid besökarna. Ta med bröd och mata dem.
Läs mer om snorkling på Bamboo Island, Koh Phi Phi


Snorkling Laem Tong Beach

Direkt utanför stranden, ca 100 meter ut, finns flera korallrev och snorklingen får högt betyg. Bäst snorkling är det i kanterna längs med sidorna om stranden Laem Tong Beach
Läs mer om snorkling på Laem Tong Beach, Koh Phi Phi


Simma med fiskar snorkla thailand

Snorkling Loh Ba Gao Beach

Snorklingen utanför stranden är enastående bra, här ser du mängder av koraller och fiskar, och kanske om du har tur en och annan sköldpadda. De bästa korellreven längs den 900 meter långa stranden är i den södra änden. Trigger fish vanlig.
Läs mer om snorkling på Loh Ba Gao Beach, Koh Phi Phi


Snorkling Loh Dalum Beach

Snorklingen är helt ok här på Loh Dalum Beach, du får låna utrustning på en del resort som du bor på gratis. Mycket småsten och sandplättar. Koraller på sina håll. Trigger fish vanlig. Här ser du mängder av koraller och fiskar, och kanske om du har tur en och annan sköldpadda. De bästa korellreven längs den 900 meter långa stranden är i den södra änden.
Läs mer om snorkling på Loh Dalum Beach, Koh Phi Phi


snorkling bästa på Koh Phi Phi

Snorkling Loh Lana Beach

Tyvärr är denna obebodda och öde strand periodsvis helt nedskräpad av ilandflytande bråte och vrakgods. Snorklingen är medioker med några korallrev en bit ut. Men du vill förmodligen ändå inte gå i vattnet för allt skräp.
Läs mer om Loh Lana Beach, Koh Phi Phi


Snorkling Loh Moo Dee Beach

Snorklingen är mycket bra här, du ser alltid massor av fiskar och ibland t.o.m. hajar och sköldpaddor om du har tur. En hel del korallrev finns en bit utanför stranden och framförallt längs sidokanterna av stranden. Sidorna är bäst, försök hålla dig där.
Läs mer om snorkling på Loh Moo Dee Beach, Koh Phi Phi


cyklop mask fenor snorkel snorkla thailand

Snorkling Shark Point & Long Beach

Snorklingen utanför stranden är klart över medel och simmar du tillräckligt långt ut bland korallreven så tillfredställs även den mest kräsne snorklaren. Här ser du mängder av koraller och fiskar, och kanske om du har tur en och annan sköldpadda. Ungefär 200m från stranden finns en liten klippsten som sticker upp, denna sten kallas för "Shark Point" och det är inte svårt att gissa varför. Här ser du ofta bl.a. svart revhaj på storlekar ända upp till 120cm!? Försök snorkla hit innan 09:00 på morgonen eller efter 17:00 på kvällen då det är mindre båtar i bukten utanför, då ser man verkligen många. Cyklop och snorkel kan hyras på stranden för ca 60 Baht, simfötter ca 50 Baht.
Läs mer om snorkling på Long Beach, Koh Phi Phi


Pi Leh Bay Phi Phi thailand

Snorkling Pi Leh Bay på phi phi leh

Syster-ön Phi Phi Leh, hit går många turer och även snorklingsturer. Här finns en av de bästa snorklingen i hela Thailand och du ser ofta sköldpaddor, hajar och andra färgglada fiskar. Vi rekommenderar att du tar en av de guidade snorkel turer som går hit, de vet var de bästa platserna är för tillfället. Viken ligger på motsatt sida om Maya Bay och här är betydligt mindre turister. Viken är grund så endast mindre motorbåtar och longtails tar sig in. Väl inne i viken är det alldeles lugnt på ytan och du bjuds på en fantastisk snorkling. Du kommer att se papegoj fiskar och kanske någon sköldpadda. Ett tips är att snorkla precis vid den smala ingången till viken, här är snorklingen bäst och gör det på morgonen då området är i skugga resten av dagen vilket gör att sikten i vattnet minskar.
Läs mer om snorkling på Koh Phi Phi Leh, Koh Phi Phi


Pi Leh Bay Phi Phi thailand

Snorkling Maya Bay

Under vattnet ser du färgrika koraller och exotiska fiskar. Sikten är enastående bra. Hela bukten består av korallrev under ytan.
Läs mer om snorkling i Maya Bay, Koh Phi Phi


Snorkling Monkey Beach (Yong Kasem bay)

Snorklingen är faktiskt helt okej här, ca 60m utanför stranden sluttar det kraftigt, här ser man mycket fisk och koraller
Läs mer om snorkling på Monkey Beach, Koh Phi Phi


cyklop mask fenor snorkel snorkla thailand

Snorkling Phak Nam Beach

Man kanske kan säga att detta är en samlingspunkt för snorklare då snorklingen är fantastiskt fin här. Snorkligen är inte alls dum från denna strand och de brukar gratis låna ut mask och snorkel i receptionen på hotellen. Annars anordnas snorklingsturer för ca 600 Baht per person. Då ingår transport, lunch, vatten, kaffe eller te, frukt och snorkelutrustning (inklusive simfötter). Det går ett korallrev en bit ut från stranden ca 30-100m ut, och här är det riktigt bra snorkling. Korallreven går in ganska grunt mot strandkanten på vissa delar av stranden och då kan det vara svårt att bada här, men snorkla går ju. Gott om sjöborrar och fiskar.
Läs mer om snorkling på Phak Nam Beach, Koh Phi Phi


Pi Leh Bay Phi Phi thailand

Snorkling Rantee Beach

Snorklingen utanför stranden är precis som längs hela östkusten på Phi Phi väldigt bra, här ser du mängder av koraller och fiskar. De bästa korellreven hittar du ungefär 50m utanför stranden.
Läs mer om snorkling på Rantee Beach, Koh Phi Phi


Snorkling Tonsai Beach

Snorklingen utanför stranden är förvånansvärt bra trots att det åker så mycket båtar i viken. Försök håll dig ut i kanterna längs västra sidan av bukten för bästa snorkling. Utrustning finns att hyra på stranden för ca 100 Baht. Ett smart tips är att hyra en kajak och göra små strandhugg där du kan lämna kajaken i den västra sidan av bukten. Snorklingen här är väldigt bra då det går ett fint korallrev längs med hela sträckan, ca 60m från land. Massor av mysiga små stränder där du kan vila mellan snorklingen
Läs mer om snorkling på Tonsai Beach, Koh Phi Phi


Koh Phi Phi snorkla bästa stränderna


Besökarnas egna tips & kommentarer om snorkling

Insänt av:
Jossan
Var och snorkla i Maya och var med om fantastiska upplevelser,
Insänt av:
Molly
Tonsai Beach har fakstiskt jättebra snorkling, om nan är längst bort på stranden

Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om snorkling som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.