Transporter och kommunikationer på Koh Phi Phi

Att ta sig runt på Koh Phi Phi

Transporter och kommunikationer på Koh Phi Phi

Koh Phi Phi är en ö utan motorfordon och det verkar både turister och lokalbefolkning tycka är skönt. Inget buller och mysiga gränder och stigar istället för gator och vägar. Öppna kartan i nere till vänster så ser du huvudstigarna som ringlar sig på ön.


Men det finns många andra alternativ att ta sig runt på

Longtail båt hyra på Koh Phi Phi Båt Taxi - longtail båt
De färgglada, traditionella longtailbåtarna tar dig bekvämt och snabbt till fantastiska avlägsna stränder och avskilda vikar på Koh Phi Phi och de andra närbelägna öarna. Du hittar dem på alla de stora stränderna. De kan chartras för en kort resa eller en dagstur. Priserna är ganska konsekventa och rimliga. Detta transportsätt rekommenderas, det är både prisvärt, bekvämt och trevligt med en båttur, dessutom tar du dig enkelt dit du inte kan nå till fots. Kostnaden för transport mellan stränder brukar vara ca 150-200 Baht per person.


Åk på utflykt och tur med longtailbåt
Kostnaderna för att åka longtailbåt varierar men en longtail båt tur kostar normalt runt 550B per person, och en stor båt runt 650B. Fördelen med den stora är att den ger mer skugga, men longtails tenderar å andra sidan att besöka fler stränder. Om du hyr en hel longtail, se till att ange exakt vilka stränder du vill besöka innan du lämnar. Dessa resor omfattar normalt också lunch. Om du vill göra din egen resa, är taxibåtar lätt att organisera också. Om du vill hyra din egen longtail båt runt ön, så kommer det att kosta dig ca 2.000 B efter lite prutning


Cykla mountainbike Thailand Koh Phi Phi Cykling och Trekking
Det finns några mountainbikes att hyra på phi phi. Men för att upptäcka den verkliga skönheten i Koh Phi Phi, reser du till fots. Om du inte är rädd för lite motion och njuta av stundens spänning, så kommer du att belönas med erfarenhet av den rika mångfalden i djungeln, ett svalkande dopp i en ensam vik, en fantastisk utsikt över klipporna, eller en spektakulär panorama från en bergstopp. Naturligtvis är det ibland jobbigt att vandra omkring på ön, speciellt mitt på dagen. Se till att ta med: dricksvatten, solskydd, myggmedel, bra skor och hatt som skydd för solen..

transporter på Koh Phi Phi båt hyra longtail speedboat
Det är tur att arkimedes flytkraftsprincip håller än idag....


transporter på Koh Phi Phi trekking vandra

Besökarnas egna tips & kommentarer om transporter


Skriv gärna ett litet tips eller kommentar om transporter som andra kan läsa

Namn
Ditt tips/kommentar

Skriv kod
Skriv denna kod i fältet till vänsterHotell bungalow med pool i thailand.